családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Habos linzer

Hozzávalók:

  •  21 dkg margarin
  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg porcukor
  • 2 tojássárga
  • 7 dkg darált mandula

Töltelék:

  • 3 tojásfehérje
  •  15 dkg porcukor
  • 5 dkg csokoládé
  • 7 dkg szeletelt mandula

Elkészítés:

  1. A margarint a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot,tojások sárgáját és a darált mandulát jól összegyúrjuk.

  2. Lisztezett deszkán 20×35 cm-es tepsi méretűre kinyújtjuk, 180°C-ra előmelegített sütőben félig megsütjük.

  3. A töltelékhez a tojásfehérjét gőz felett kemény habbá verjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a csokoládét.

  4. A félig megsült tésztára kenjük, megszórjuk szeletelt mandulával és készre sütjük.

  5. Kihűlés után kockára vágva tálaljuk.