családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Moszkauer

Hozzávalók:

  •  16 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg cukrozott narancshéj
  • 2 dkg margarin
  • 1 dl tejszín
  • 2 dkg liszt

  Bevonat :

  • 1 dl víz
  • 2 dkg margarin
  • 3 ek kakaópor
  • 4-5 ek cukor

 

Elkészítés:

  1. A liszt kivételével mindent egy lábosba teszünk és kevergetve forrásig hevítjük. A tűzről levéve belekeverjük a lisztet és kihűtjük.

  2. Papírozott tepsibe kiskanál segítségével halmokat teszünk egymástól 5 cm távolságban , villa segítségével ellapogatjuk.

  3. 180°C-on kb 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Akkor jó ha csipkés a széle.

  4. A bevonathoz valókat, kislábosban összefőzzük .Kihűlés után mártjuk ki a talpát. Dermesztjük.