családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Almás pite

 

Hozzávalók :

  • 45 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 kanál tejföl
  • 1 cs vanilliás cukor

Töltelék :

  • 1,5 kg alma
  • 10 dkg cukor
  • 1 ekanál cukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 2 teáskanál fahéj
  • 2 ekanál morzsa

Elkészítés :

  1. A tészta hozzávalóit, gyors mozdulattal összegyúrjuk, egy órát hűtőben pihentetjük .
  2. Az almát meghámozzuk lereszeljük, ízesítjük. 
  3. A tésztát kétfelé osztjuk, kinyújtjuk 30x30 cm-esre . Margarinnal kikent, liszttel beszórt tepsibe tesszü, az egyik felét . Megszúrkáljuk villával . Ráterítjük az almát . A másik kinyújtott tésztalappal befedjük . Kb 50 percet sütjük, lassú tüzön .