családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Hozzávalók :

  • 2 db tojássárga
  • 2 dl olaj
  • 3-4 dl tejföl
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál só
  • késhegynyi őrölt bors
  • 1-2 evőkanál citromlé

Elkészítés :

  1. A tojássárgáját robotgéppel elkezdjük keverni . Amikor elkezd sűrösödni , akkor nagyon lassan, cseppenként elkezdjük az olajat beleadagolni .
  2. Amikor összekapják egymást, lehet lassan csurgatni az olajat bele .
  3. Akkor jó , ha olyan az állaga , mint a piskótatésztának : halvány sárga, és sűrű .
  4. Ha elrontjuk, és híg lesz, akkor, egy tojássárgát újra elkezdünk keverni, és az előző masszát , szintén LASSAN belekekeverjük .
  5.  Most izlés szerint ízesítjük a leírt hozzávalókkal .Jól átkeverjük .