családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Céklás pite

 
  

 Tészta :

  •  40 dkg liszt
  • 26 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1-2 ek tejföl

  Töltelék :

  • 1 kg cékla
  • 2-3 db alma
  • 15 dkg cukor
  • fahéj

 Elkészítés :

  1.  Céklát, almát lereszelem, fahéjjal, cukorral ízesítem .Ha sok levet ereszt, kinyomkodom .
  2. A tészta hozzávalóit ,összegyúrom , két lapot nyújtok, kb 26x34 cm-esre .
  3. Egy lapot margarinnal kikent tepsibe teszem , rásimítom a tölteléket, rá a másik lap. Villával megszúrkálom, és meleg sütőben, közepes lángon. kb 40-50 percet sütöm .