családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Flódni

Hozzávalók tészta:

  • 52 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 6 dkg porcukor
  • 1 dkg élesztő
  • 1-2 ek tejföl

Töltelék :

  • 1 kg alma
  • 10 dkg cukor
  • 1 tk fahéj
  • reszelt narancshéj

 

  • 15-20 dkg darált dió
  • 12 dkg cukor
  • 5 dkg mazsola
  • reszelt narancshéj
  • 1 dl víz
  • 1 ek baracklekvár

 

  • 15-20 dkg darált mák
  • 12 dkg cukor
  • 5 dkg mazsola
  • reszelt narancshéj
  • 1 dl víz
  • 1 ek baracklekvár

Elkészítés .

  1. A dió , és mák töltelékeket , külön-külön a megadott vízmennyiségben a fűszerekkel megfőzzük . A reszelt almát a fűszerekkel összekeverjük .
  2. A tésztához valókat összegyúrjuk . (az élesztőt nem kell futtatni )Négy darab 34X29 cm-es nagyon vékony lapot nyújtunk .        Margarinnal kikent lisztezett tepsibe tesszük az első lapot . Megkenjük a diótöltelékkel .                                                                Lapot teszünk , és megkenjük az almával .                                                                                                                                      Megint lap jön , erre a máktöltelék . (mindegy a sorrend )A tetejére tesszük a negyedik lapot.
  3. Meleg sütőben lassú tűznél 50 perc-1 órát sütjük .
  4. Ha kihűlt kockára vágva , porcukorral megszórva tálaljuk .