családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Kijevi krémes

Hozzávalók :

- 40 dkg liszt

- 12 dkg cukor

- 3 ek tejföl

- 20 dkg margarin

- 4 tojásárgája

- 1 cs sütőpor

Hab :

-4 tojásfehérje

- 10 dkg porcukor

- 25 dkg darált dió

Krém :

- 5 dl tej

- 2 cs vanilliás pudingpor

- 1 cs vanilliáscukor

- 25 dkg margarin

- 15 dkg porcukor

Elkészítés :

  1. A tésztához a lisztet, a cukorral , tejföllel, margarinnal, tojássárgákkal, sütőporral összegyúrjuk  3 egyenlő részre osztjuk.

  2. A habhoz a fehérjét a porcukorral habbá verjük, és lazán beleforgatjuk a darált diót .

  3. A lapokat egyenként kinyújtjuk, megkenjük a diós habbal, és 25X40 cm-es tepsi hátoldalán egyenként szép rózsaszínre  megsütjük.

  4. A pudingot megfőzzük, kihűtjük, a margarint a porcukorral habosra keverjük, és a pudinggal összekeverjük .

  5. A kisűlt lapokat a krémmel megtöltjük .