családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Marlenka

 
 

  Hozzávalók tészta

  • 45 dkg liszt
  • 3 dkg margarin
  • 12 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 2 ek méz
  • 4 ek tej
  • 1 kk szb
  • 1 teáskanál fahéj

   Krém :

  • 10 dkg cukor
  • 1 cs vanilia ízű ízű pudingpor
  • 3,5 dl tej
  • 15 dkg darált dió
  • 20 dkg margarin
  • tetejére pár dkg csoki

  Elkészítés :

  1. A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk , fél órát hűtőben pihentetem .
  2. négy részre osztom , és egyenként kb 20X30 cm-esre nyújtom, sütőpapíron , amin megsütöm , kb 12 perc alatt.
  3. A cukrot karamellizálom , ráöntök 3 dl tejet , lassan felforralom , és a fél dl tejben elkevert pudingra öntöm , besűrítem . A margarint kihabosítom , és a kihűlt pudinghoz keverem , a darált dióval együtt .
  4. Ezzel a krémmel töltöm meg a lapokat , a tetejét is, amire kevés csokit csorgattam .De kevés darált dióval is megszórható .