Rákóczi túrós
Hozzávalók :
- 15 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 7 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1-2 kanál tejföl
- késh. szb.
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 2,5 dkg dara
- 1 dl tejföl
- 2 tojásfehérje( habbá verve )
Tetejére :
- 3 tojásfehérje
- 9 dkg porcukor
Elkészítés :
- A tésztához valókat összegyúrjuk , és 30X30 cm-es papíros tepsiben félig megsütjük ,hogy ne legyen szalonnás .
- A túróhoz valókat összekeverjük , és a félig megsült lapra simítjuk , és készre sütjük .
- A három fehérjét a porcukorral habbá verjük , és a sütemény tetejére simítjuk . Kb 5-7 percig pirosra sütjük .