családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Rákóczi túrós

Hozzávalók :

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 7 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1-2 kanál tejföl
  • késh. szb.

Töltelék:

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 2,5 dkg dara
  • 1 dl tejföl
  • 2 tojásfehérje( habbá verve )

Tetejére :

  • 3 tojásfehérje
  • 9 dkg porcukor

Elkészítés :

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk , és 30X30 cm-es papíros tepsiben félig megsütjük ,hogy ne legyen szalonnás .
  2. A túróhoz valókat összekeverjük , és a félig megsült lapra simítjuk , és készre sütjük .
  3. A három fehérjét a porcukorral habbá verjük , és a sütemény tetejére simítjuk . Kb 5-7 percig pirosra sütjük .