családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Walewska

  
  

  Hozzávalók,tészta

  • 25 dkg liszt
  • 1 tk szb
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 3 db tojás sárga

  Krém :

  • 2 cs vaniliás puding
  • 3,5 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 1 db tojás sárga
  • 20 dkg margarin

     Hab :

  • 4 db tojás fehérje
  • 10 dkg porcukor

   Gyümölcslekvár

  Elkészítés:

  1.   A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk , a többi hozzávalóval összegyúrjuk . Két cipót formázunk , és egy papíros 34x22 cm-es sütőlapra terítjük , az egyik lapot .Megkenjük lekvárral . 2 tojásfehérjét a porcukor felével habbá verünk , és a lekvárra simítjuk .Előmelegített sütőben kb 15 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük . Ugyanígy járunk el a másik lappal .
  2. A tej felében elkeverjük a tojás sárgát ,a pudingot elkeverjük benne, a maradék tejet felforraljuk , és a pudingot beleöntjük , besűrítjük .A tetejét folpackkal letakarva kihűtjük . A margarint a porcukorral kihabosítjuk, és a kihűlt pudinggal összekeverjük   
  3. Az egyik lapra rákenjük az összes krémet, rátesszük a másik lapot , és pár órára hűtőbe tesszük .