Burgonyás pogácsa

Hozzávalók :
- 40 dkg liszt
- 12 dkg
- 3 db közepes nagyságú burgonya, megfőzve, áttörve
- 0,5-1 dl tej
- csipet cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 1 db tojássárga
- 1 ek só
Tetejére :
- 1 tojássárga
- 1 ek tej
Elkészítés .
- Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatom . A lisztben elkeverem a sót , hozzáadom az élesztőt, a többi hozzávalót. Jól összegyúrom. Lágy tészta legyen, de ne ragadjon .Meleg helyen, letakarva, 1 órát kelesztem .
- A megkelt tésztát, sima felületre teszem, kinyújtom, félbe hajtom, aztán mindkét oldalról felhajtom, így 6 réteg lesz .Nem kell pihentetni , rögtön kinyújtom, kb 2 cm vastagra .Tetejét késsel bemintázom, vagy a szaggatóval, mindenhol finoman benyomkodom, 4 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatom .
- Tepsibe sütőpapírt teszek, beleteszem a pogácsákat, helyet hagyva köztük, 10 percig itt is kelnek .Tetejét tejes-tojássárgával lekenem . Kb 20-25 percig sül ,180 fokon.