családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Ananászos kukoricás rizs

  
  

 Hozzávalók

  •  1 bögre rizs ( 2,5 dl)
  • 1 ananász konzerv
  • 1 bögre kukorica, lehet konzerv, vagy mirelit
  • lapos evőkanál só
  • 1 ek zsír
  • 2 bögre víz

  Elkészítés .

  1. A rizst a zsiradékon megpirítom, kevergetve, nehogy megégjen. Akkor jó, ha a szemek üvegesek, és van egy kis szinük .
  2. Beleöntöm az ananászt, levével, kukoricát. Beleteszem a sót , és a vizet .
  3. Amint felforrt, a lángot takarékra teszem,letakarom és így főzöm, míg a rizs teljesen magába szívja a folyadékot . Az utólsó 5-7 percben le lehet a lángot zárni , és két összehajtott kunyharuhával letakarni.