családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Zöldbab leves

Hozzávalók :

  • 30 dkg zöldbab
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál  fehérrépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 ek liszt
  • 5-10 dkg levestészta
  • 1 ek petrezselyemzöld
  • 1 mokkáskanál pirospaprika

Elkészítés :

  1. A répákat megpucoljuk , megmossuk , és kisebb kockára vágjuk . A babbal együtt sós vízbe feltesszük főni .
  2. Amikor puhák a répák , beleszórjuk a tésztát .
  3. A rántáshoz az olajat megmelegítjük , a zúzott fokhagymát beletesszük , kicsit pirítjuk . Rászórjuk a liszte , paprikát , és felöntjük 1-2 dl hideg vízzel .Amikor  besűrűsödött , akkor belekeverjük a levesbe .( lehet habverővel , a nagyok is úgy csinálják .)