családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

CSOKIPudingos csiga

  Hozzávalók, tészta :
  • 25 dkg liszt  
  • 25 dkg rétes liszt
  • csipet só
  • 3 ek tej
  • 1 db tojás
  • kb 2,5 dl tej
  • 8 dkg vaj
  • 2 dkg élesztő

  Töltelék :

  • 1 csomag főzős csokipuding
  • 3,5 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 1 ek reszelt narancshéj
  • kb 5 dkg aszalt áfonya, vagy mazsola
  • kb 5 dkg reszelt étcsoki

  Elkészítés :

  1.   Az élesztőt 0,5 dl langyos cukros tejben, meleg helyen felfuttatom .
  2. A tej kivételével, egy üstbe teszem a tészta hozzávalóit .Hozzáteszem a felfutott élesztőt, olvasztott vajat, a langyos tejet ( apránként). Alaposan bedagasztom, folpackkal letakarom. Meleg helyen kb 40 perc alatt duplájára kelesztem . Közben elkészítem a pudingot .A megkelt tésztát ,lisztezett deszkára borítom, finoman átgyúrom, és kb 1 cm-es téglalappá nyújtom . Megkenem a pudinggal, reszelek rá csokit, megszórom áfonyával. Feltekerem jó szorosan, mint a beiglit .Ujjnyi vastagra felszeletelem, és sütőpapíros tepsibe teszem, közöttük helyet hagyva, mert újra kel kb 30 percig .
  3. A sütőt előmelegítem, és 180 fokon kb 25 percig sütöm .