családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Húsleves:

Hozzávalók:

  • kb 2db csirkeszárny
  • 2 db csirke alsó comb
  • egy kevés kb,30 dkg csontos rész
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1/4 karalábé
  • 1/4 zellergumó
  • 1 kis fej v.hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 10 szem egész bors
  • só, víz
  • maroknyi cérnametélt

   Töltelék : Még tartalmasabb lesz a leves tőle 

  •  3 db szikkadt zsemle, vagy ennyi kenyér
  • 15 dkg csirkemáj
  • 15 dkg gomba
  • 1 fej hagyma
  • só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld
  • 2 db tojás

   

   Elkészítés:

  1. A zöldségeket megpucoljuk ,megmossuk a zeller és a karalábé kivételével négybe vágjuk . A húst megmossuk , a nemkívánatos részt kidobjuk .
  2. A húst a zöldségekkel sóval, borssal, bő vízben feltesszük főni .Nagyon lassú tűznél, éppen hogy a leves mozogjon, kb 2 órát főzzük .
  3. Ha a hús megfőtt , lukas kanállal a húst , és a zöldségeket kivesszük .A levét kislyukú szűrőkanállal átszűrjük . A cérnametéltet az átszűrt levesbe tesszük , és kb 5-10 percig forraljuk .
  4. A zsemlét, vagy kenyeret annyi vízbe beáztatom, ami ellepi .  Kevés zsiradékon az apróra vágott hagymát megpirítom . Hozzáadom a szintén apróra vágott gombát , és az elkapart csirkemájat, kihűtöm. Kevés sóval, borssal, megpárolom . A kenyeret alaposan kézzel kinyomkodom. Egy tálban az összes hozzávalót, jól összekeverem . Tépek egy kb 35 cm-es folpackot .Erre ráteszem a tölteléket, henger alakúra, kicsit összerendezem, és a folpackot feltekerem, jó szorosan . Két végét bekötöm, vagy megkötöm .Ha sok a töltelék, akkor inkább két folpackba teszem . Amikor átszűrtem a levest, a cérnametélt főzése előtt beleteszem kb 15 percre .Egyszer átfordítom . Lukas kanállal óvatosan kiveszem, tálra, és  levágom a fóliát . Kb 5 perc pihenés után, ujjnyi szélesre felvágom, és