családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Húsleves:

Hozzávalók:

  • kb 2db csirkeszárny
  • 2 db csirke alsó comb
  • egy kevés kb,30 dkg csontos rész
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1/4 karalábé
  • 1/4 zellergumó
  • 1 kis fej v.hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 10 szem egész bors
  • só, víz
  • maroknyi cérnametélt

Elkészítés:

  1. A zöldségeket megpucoljuk ,megmossuk a zeller és a karalábé kivételével négybe vágjuk . A húst megmossuk , a nemkívánatos részt kidobjuk .
  2. A húst a zöldségekkel sóval, borssal, bő vízben feltesszük főni .Nagyon lassú tűznél, éppen hogy a leves mozogjon, kb 3 órát főzzük .
  3. Ha a leves megfőtt , lukas kanállal a húst , és a zöldségeket kivesszük .A levét kislyukú szűrőkanállal átszűrjük . A cérnametéltet az átszűrt levesbe tesszük , és kb 5-10 percig forraljuk .