családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Gombás sajtos tészta

Hozzávalók :

  • 50 dkg szarvacska tészta
  • 1 jó nagy sárgarépa
  • 15 dkg kukorica
  • 50 dkg gomba
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 10 dkg bacon szalonna
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1 db tojás
  • 150 ml tejföl
  • só, bors

Tetejére :

  • 15-20 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg margarin
  • 2 ek liszt
  • 1,5 dl tej

Elkészítés :

  1. A tésztát bő forró sós , olajos vízben félig megfőzzük .
  2. A bacont kis kockára vágom , beleteszem z apróra vagdalt hagymát , majd a gombát . Kicsit együtt párolom .Ráteszem a reszelt sárgarépát , kukoricát , és 5 perc alatt készre párolom .
  3. A tésztát leszűröm , egy margarinnal kikent tepsibe ( 26X34 cm ) belesimítom.A ragut ráöntöm , egy kissé elkeverem a tésztával .A tejfölt , tejszínt , tojást összekeverem , és a tésztára öntöm . Kb 20-25 percig sütöm .
  4. A tetejére elkészítem a basamell mártást , rásimítom a tetejére, kb 5 perc , és a reszelt sajttal megszórva még 10 percig sütöm .