családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Menta és málnatorta

 

Hozzávalók málnás rész piskóta :

  • 6 tojás
  • 35 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • lapos mokkáskanál szb

Krém :

  • 1 tejszínízű pudingpor
  • 3,5 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • kb 1,6 dl felvert tejszín ( 5 dl tejszín van az egész tortában , amit háromfelé osztottam )
  • 25 dkg mirelit málna
  • 1 cs piros gumi vagy zselés cukor
  • 1,6 dl tejszín
  • 1 cs habfix

Mentás rész piskóta :

  • 3 tojás
  • 2 ek kakaó
  • 15 dkg porcukor
  • 18 dkg liszt
  • késhegynyi szb

Krém :

  • 4 db menta csoki felaprítva
  • 20 dkg tejszín krémsajt
  • 0,5 dl víz
  • 2 ek mentatea
  • 1 mk zselatin ( nem gyors )
  • 4 db mentacsoki
  • 15 dkg porcukor
  • kb 1,6 dl tejszín
  • tetejére a maradék tejszín , 3 db mentacsoki , zöld színű cukorka

Elkészítés :

  1. A málnás részhez egy 26  cm-es torta formában elkészítjük a fehér piskótát . A tortát három részre vágom .
  2. A pudingport a tejben megfőzöm ,miután kihűlt, a kiolvadt málnát belekeverem . A z összes tejszínt felverem a habfix-el , és 2 ek porcukorral ,a felvert tejszín kb egyharmadát óvatosan belekeverem , és a lapokat megkenem vele.  Vékonyan a tetejét is megkenem , hogy a következő hozzátapadjon .
  3. A mentás részhez egy 18 cm átmérőjű formában elkészítjük a mentás pikótalapot amibe belekeverem a csokit . A piskótát három részre vágom , miután kihűlt . A mentateát a fél dl vízben megfőzöm , miután kihűlt, ebben megáztatom a zselatint . A krémsajtot egy kissé krémesítem , a csokidarabokkal, hozzákeverem az immár mentazselét ( ha folyós , kicsit tartsuk a krémet hűtőben ) .Ha a krém megdermedt mehet bele az 1/3 ad rész tejszín . Ezzel a krémmel kenjük meg a háromba vágott lapokat .
  4. A mentás tortát a málnás torta közepére állítottam . A maradék tejszínnel , és a különböző cukorkákkal díszítettem .