családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Karácsonyi diós szelet

  Hozzávalók tészta:

  • 200 g tojás (3, 4 darab)
  • 101 g liszt
  • 14 g kakaó
  • 100 g cukor
  • 2 g sütőpor
  •  7g olaj

  Diós krém:

  •  20 dkg darált,pörkölt dió
  • 80 g cukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 csomag főzős vaniliás puding
  • 4 dl tej
  •   
  • 0,5 l tejszín
  • 2 ek cukor
  • habfix

  Tetejére:

  • kb 10 dkg lekvár
  • 1 dl víz
  • 2 dkg cukor
  • 3 ek kakaó

    Elkészítés:

  1.  A tésztához  a egész tojásokat, a cukorral, kihabosítom. Apránként az olajat hozzáadagolom.A száraz alapanyagokat összekeverem, és apránként a tojásos masszához adom.
  2. 2 db 32x34 cm-es tepsit kipapírozok. A sütőt 180 fokra előmelegítem .
  3. A tésztát kettémértem, mindkét tepsibe, egyenletesen elkenve .
  4. Légkeveréses módon, egyszerre, 5-6 percig sütöm. Ha kihűlt, a papírt lehúzom , és kihűtöm .
  5. A diót darálva, teflonserpenyőben megpirítom, ne égjen meg.
  6. A margarint kihabosítom. A pudingot a tejben megfőzöm, ha kihűlt, a margarinnal, és a dióval összekeverem.
  7. Egy lapot a tepsibe teszek ,rákenem a krémet, rákenem a habfixxel felvert habot. Befedem a másik lappal.
  8. A lekvárt felmelegítem, és vékony rétegben a piskótára kenem.
  9. A vízben a kakaót, és cukrot, sűrűre főzöm, és a süti tetejére kenem.
  10. Pár órára hűtőbe teszem.