családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Citromkrémes, fehércsokis szelet.

  
 

  Hozzávalók :

  • 10 dkg darált mák
  • 200 g tojás ( 3-5 db )
  • 80 g cukor
  • 70 g liszt
  •  3 g sütőpor
  • 5,7 g olaj

   Krém :

  •  100 g fehér csokoládé
  • 2 db citrom héja, leve,
  • 1 db tojás
  • 500 g mascarpone
  • tetejére kb 4 dkg étcsoki, vagy tortadara

  Elkészítés :

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítem.
  2.   A egész tojásokat a cukorral kihabosítom, az olajat, apránként hozzáadom.A száraz anyagokat összekeverem .Óvatosan a tojásos masszához adom. Egy 20x25 cm -es papíros tepsiben kb 12-15 percig sütöm. Ha kihűlt, rácson kihűtöm, és keresztben kettévágom.
  3. A krémhez a csokit vízgőz felett felolvasztom. A mascarpónét kissé kikeverem, a kissé kihűtött csokit belekeverem. Cukor nem kell a csoki elég édes.Apránként , nagyon óvatosan belekeverem a citrom, levét, héját. (Összeránthatja )
  4. Az egyik lapot beleteszem egy tepsibe , megkenem a krém felével , ráteszem a másik lapot .arra kenem a krém másik felét.  
  5. Csokoládét reszelek a tetejére .