Zserbó
Hozzávalók :
- 38 dkg liszt
- 1 db tojás
- 5 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 0,5-1 dl tej
- 1 dkg élesztő
- kh szb
- csipet só
Töltelék :
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 200 ml baracklekvár
Tetejére :
- 1 dl víz
- 2 ek kakaó
- 4 dkg cukor
- 5 dkg margarin
Elkészítés :
- Az élesztőt egy kevés langyos tejben , kis cukorral felfuttatom . A lisztet a margarinnal elmorzsolom, hozzáöntöm a megkelt élesztőt és a többi alapanyagot .jól összedolgozzuk .
- A tésztát három részre osztom, és 26x34 cm-re kinyújtom .Margarinnal kikent, lisztezett tepsibe teszek egy lapot .
- A lapot megkenem a lekvár felével , megszórom a cukros dió felével .Ráteszek egy lapot . Erre is lekvár , és cukros dió jön . Tetejére a harmadik lap .
- Egy órát kel szobahőmérsékleten .Előmelegített sütőben kb 40 percet sül .
- A csokimázhoz valókat felforralom, és ha kihűlt, a tészta tetejére kenem .