családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Zserbó

  

  Hozzávalók :

  •  38 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 5 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 0,5-1 dl tej
  • 1 dkg élesztő
  • kh szb
  • csipet só

  Töltelék :

  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 200 ml baracklekvár

  Tetejére :

  •   1 dl víz
  • 2 ek kakaó
  • 4 dkg cukor
  • 5 dkg margarin

  Elkészítés :

  1. Az élesztőt egy kevés langyos tejben , kis cukorral felfuttatom . A lisztet a margarinnal elmorzsolom, hozzáöntöm a megkelt élesztőt és a többi alapanyagot .jól összedolgozzuk .
  2. A tésztát három részre osztom, és 26x34 cm-re kinyújtom .Margarinnal kikent, lisztezett tepsibe teszek egy lapot . 
  3. A lapot megkenem a lekvár felével , megszórom a cukros dió felével .Ráteszek egy lapot . Erre is lekvár , és cukros dió jön . Tetejére a harmadik lap .
  4. Egy órát kel szobahőmérsékleten .Előmelegített sütőben kb 40 percet  sül .
  5. A csokimázhoz valókat felforralom, és ha kihűlt, a tészta tetejére kenem .