családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Flódni

  
   Igazából, tocsog a borban,minden rétegben bor van, de mindig van sofőr, így vízzel csináltam . 

  Hozzávalók, tészta

  • 50 dkg liszt
  • csipet só
  • 15 dkg zsír
  • 6 dkg porcukor
  • kb 1/2 dl fehérbor, (vagy víz), amitől összeáll a tészta

  Diótöltelék :

  •   24 dkg dió
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg mazsola
  • citromhéj, narancshéj, fahéj
  • 1 dl víz 

  Máktöltelék :

  • 25 dkg darált mák
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg mazsola  
  • citromhéj, narancshéj, fahéj
  • 1 dl víz

  Almatöltelék :

  •   1,2 kg alma
  • 10 dkg cukor
  • citromhéj, narancshéj, fahéj
  • Felső lap alá szilvalekvár.
  • tetejére 1 db tojás

  Elkészítés :

  1.  A vízből, cukorból szirupot főzök, a dió, és a máktölteléket, külön-külön lábosban, állandó keverés mellett megfőzöm benne, ízesítem, kihűtöm .Almát lereszelem, ízesítem .
  2. A laphoz valókat összegyúrom, és 26X34 cm-es tepsi méretűre, 4 lapot nyújtok .Zsírozott lisztezett tepsibe, beleteszem az első lapot . Rákenem a mák tölteléket . Lapot teszek, kissé megnyomkodom, ráteszem az almatölteléket . Újra lap jön, és a diótölteléket rákenem .Erre kenem a szilvalekvárt , és jön az utolsó lap . Lekenem felvert tojással, és 170 fokos sütőben, kb 45 percig sütöm .