családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Fánk

Hozzávalók :

  •  0, 5 kg liszt
  • 6 dkg porcukor
  • 4 dkg margarin
  •  1 cs vanilliáscukor
  •  2 evőkanál rumaroma
  •  4 tojássárga
  •  4 dkg élesztő
  •  0,5 l  langyos tej
  •  csipet só
  •  1/2 citrom reszelt héja
  •  lekvár a tetejére
  •  olaj a kisütéshez

Elkészítés :

  1.  Az élesztőt kevés cukros langyos tejben felfuttatjuk. A margarint a cukrokkal kihabosítjuk .
  2. A masszához hozzáadjuk a többi hozzávalót , apránként a tejet ,hogy kicsit keményebb galuskatésztát kapjunk .
  3. Jól bedagasztjuk, amikor sima, hólyagos, és a táltól elválik, tetejét lelisztezzük, és kb 1,5-2 órát kelesztjük .
  4. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, a lisztet leseperjük ,nagy pogávsaszaggatóval kiszúrjuk, letakarva még kelesztjük 30 percet .
  5. Bő forró olajban először kis lángon lefedve, sütjük .Ha szép arany színű az alja, akkor megfordítjuk, és a másik oldalát nagy lángon megsötjük .
  6. Az olajat lecsepegtetjük. Porcukorral, és lekvárral tálaljuk .