Krémes
Hozzávalók :
- 25 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 1, 25 dl víz
- 1 mokkáskanál ecet
- 3 teáskanál olaj
- 1 lapos mokkáskanál só
- Vagy egy mirelit leveles vajas tészta
Krém :
- 1 l tej
- 3 cs vanilliás pudingpor
- 7 db tojásfehérje
- 1 cs vanilliás cukor
- 20 dkg cukor
Elkészítés, leveles tészta :
-
A lisztet sóval elkeverjük .A vizet, ecetet, olajat összekeverjük .
- A lisztben krátert képzünk , és apránként beledolgozzuk a folyadékot .
-A tésztát addig gyúrjuk, míg elválik az asztal lapjától , és fényes lesz.
-Cipóvá formáljuk, keresztben bevágjuk , és fóliával letakarva az asztalon pihentetjük 20 percet .
-A margarint átgyúrjuk, téglalapra formázzuk.
-A tésztát a bevágás mentén négyfelé húzzuk , és a közepére tesszük a margarint , a tésztaszéleket visszahúzzuk, visszacsomagoljuk .
-Sodrófával ütögetve eloszlatjuk a margarint .
-Téglalap alakúra kinyújtjuk a tésztát, háromba hajtjuk, elfordítjuk 180°-ot , ismét kinyújtjuk .
-Fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 30 percre.
-Az előző két pontot megismételjük kétszer .
- A tésztát 2 db 32X25 cm-es lappá nyújtjuk, egyenként rózsaszínűre megsütjük .Kihűtjük .
-
A krémhez a tojások fehérjét habbá verjük, a pudingot elkeverjük egy kevés tejben , a többi tejet felforraljuk ,és a pudingra öntjük,besűrítjük , óvatosan belekevrjük a fehérjét .
-
A krémet még melegen az egyik lapra kenjük, a másik lapot rátesszük. Tetejét porcukorral megszórjuk .