családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Meggyes joghurtos finomság

Hozzávalók :

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál víz
  • 20 dkg porcukor
  • 18 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 tasak van cukor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál sütőpor

Krém :

  • 2 tasak epres pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl meggylé
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 1 evőkanál zselatin
  • 5 dl habtejszín
  • 350 g natúr joghurt
  • 12 dkg cukor

Elkészítés :

  1. A hozzávalókból piskótát sütünk, 37X22 cm-es tepsiben .
  2. A pudingport kevés tejjel és a cukorral simára keverjük , a többi tejet felforraljuk és a pudingra öntjük , pöfögés után levesszük és kihűtjük.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral , a zselatint fél dl langyos vízben feloldjuk.
  4. Összekeverjük a joghurtot a tejszínhabot a kihűtött pudingot a lecsepegtetett meggyet és hozzácsurgatjuk a zselatint.
  5. A kihűlt piskótára kenjük hűtőben dermesztjük pár órát.