Meggyes joghurtos finomság
Hozzávalók :
- 4 tojás
- 4 evőkanál víz
- 20 dkg porcukor
- 18 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 1 tasak van cukor
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál sütőpor
Krém :
- 2 tasak epres pudingpor
- 2,5 dl tej
- 2,5 dl meggylé
- 1 üveg meggybefőtt
- 1 evőkanál zselatin
- 5 dl habtejszín
- 350 g natúr joghurt
- 12 dkg cukor
Elkészítés :
- A hozzávalókból piskótát sütünk, 37X22 cm-es tepsiben .
- A pudingport kevés tejjel és a cukorral simára keverjük , a többi tejet felforraljuk és a pudingra öntjük , pöfögés után levesszük és kihűtjük.
- A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral , a zselatint fél dl langyos vízben feloldjuk.
- Összekeverjük a joghurtot a tejszínhabot a kihűtött pudingot a lecsepegtetett meggyet és hozzácsurgatjuk a zselatint.
- A kihűlt piskótára kenjük hűtőben dermesztjük pár órát.