családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Szilvás gombóc

Szilvás gombóc

Hozzávalók :

  • 1, 5 kg burgonya
  • 45 dkg liszt
  •  1 púpos kanál búzadara
  • 2,5 ek olaj
  • 1 tojás
  • kb 0,5 kg szilva
  • só, zsemlemorzsa, fahéjas porcukor

Elkészítés :

  1. A héjában megfőtt ,áttört burgonyát, elkeverjük a zsiradékkal, liszttel, darával, megsózzuk, és a tojással összegyúrjuk . 
  2. Fél cm vastagságra kinyújtjuk, 8X8 cm -es kockákra vágjuk, mindegyik közepébe egy kimagozott szilvaszemet teszünk, a négyszög sarkait összefogjuk, és lisztes kézzel gombócokat formázunk. Bő sós főzzük, míg a gombóc feljön a víz tetejére , és egyet forr .
  3. Leszűrjük, és zsiradékban megpirított zsemlemorzsába hempergetjük .
            Fahéjas porcukorral tálaljuk .