Kelt meggyes lepény
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 db tojás
- 2,5 dkg élesztő
- 6 dkg margarin
- 3-4 dl langyos tej
- 5 dkg porcukor
- 2 ü. meggybefőtt
- 15 dkg cukor, fahéj
- - porcukor a tetejére
Elkészítés:
-
Az élesztőt 1 dl tejbe és fél teáskanál cukorral, letakarva meleg helyen felfuttatjuk.
-
A margarint a porcukorral, tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, lisztet és annyi tejet, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Alaposan bedagasztjuk. Meleg helyen letakarva 45 percet kelesztjük.
-
Lisztezett deszkán átgyúrjuk és 30×30 cm-es tepsi méretűre kinyújtjuk, olajozott lisztezett tepsibe tesszük majd 30 percet pihentetjük.
-
Lecsepegtetjük a meggyet és megszórjuk vele a tésztát.
-
Előmelegített ( 180°C ) sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
-
Miután kihűlt kockára vágjuk és porcukorral tálaljuk.