családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Kelt meggyes lepény

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  •  2 db tojás
  • 2,5 dkg élesztő
  •  6 dkg margarin
  • 3-4 dl langyos tej
  •  5 dkg porcukor
  •  2 ü. meggybefőtt
  • 15 dkg cukor, fahéj
  • - porcukor a tetejére

Elkészítés:

  1. Az élesztőt 1 dl tejbe és fél teáskanál cukorral, letakarva meleg helyen felfuttatjuk.

  2. A margarint a porcukorral, tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, lisztet és annyi tejet, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Alaposan bedagasztjuk. Meleg helyen letakarva 45 percet kelesztjük.

  3. Lisztezett deszkán átgyúrjuk és 30×30 cm-es tepsi méretűre kinyújtjuk, olajozott lisztezett tepsibe tesszük majd 30 percet pihentetjük.

  4. Lecsepegtetjük a meggyet és megszórjuk vele a tésztát.

  5. Előmelegített ( 180°C ) sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.

  6. Miután kihűlt kockára vágjuk és porcukorral tálaljuk.