családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Zöldséggel töltött csirkemell

 

  Hozzávalók :

  • kb 1 kg csirke, vagy pulykamell  
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db cukkini
  • 1-1 db sárga, és piros kaliforniai paprika
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • só, bors, bazsalikom
  • hústű
  • zsirídék

  Gombamártás :

  •   0,5 kg gomba
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • só, bors, petrezselyemzöld
  • 0,5 dl fehér bor
  • 3 dl főzőtejszín
  • zsiradék

  Elkészítés :

  1.    A sárgarépát lereszelem, a zöldségeket kis kockára vágom . A húshoz valókat a tojással összekeverem .
  2. A húst, jó nagy , vékony szeletre kiklopfolom, sóval, borssal megszórom . Megtöltöm a zöldségkeverékkel. Feltekerem, hústűvel, vagy fogpiszkálóval több helyen összetűzöm .Egy tepsit, vagy jénait zsírral kikenek, és a tekercseket, beleteszem.Nekem maradt a zöldségből, azt a hús köré tettem . Vékonyan a tetejüket is lekenem zsírral ,alufóliával lefedem. 180 fokra előmelegített sütőbe teszem 20 percre, majd a fóliát leveszem, és amikor puha a hús, akkor 200 fokon pirítom kb 10 percig.
  3. Az apróra vágott hagymát a zsíron megpirítom, a gombát ráteszem, sóval, borssal ízesítem, felöntöm borral, és puhára párolom .A tejszínt beleöntöm, és pár percig forralom .
  4. A hústekercset, nem túl forrón felszeletelem, a gombával, és főtt kölessel tálaltam .