családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Epres-mákos torta

  

 Hozzávalók, tészta:

  1.  
  • 2 db tojás
  • 4 ek víz
  • 8 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál szb

     2:

     -2 db tojás

     -4 ek víz

     -8 dkg cukor

     -1 tasak karamellás pudingpor

     -11.5 dkg liszt

     -1 mokkás kanál szb

     3 :

     -2 tojás

     -4 ek víz

     -8 dkg cukor

     -11.8 dkg liszt

     -0.3 dkg kakaó

     -1 mokkás kanál szb

  Mákos krém .

  • 5 dkg mák
  • 1/2 tasak vaniliás puding
  • 2 dl tej
  • 12,5 dkg margarin
  • 8 dkg porcukor

  Epres krém

  • 30 dkg eper
  • 12,5 dkg margarin
  • 8 dkg porcukor
  • 1 ek zselatin
  • 2 dl tej
  • 1/2 tasak vaniliás puding

 Tetejére :

  •  4 dl tejszínhab
  • 2 dkg porcukor
  • 1 cs habfixáló 

  Elkészítés :

  1.  A piskótákat a szokásos módon, 24 cm átmérőjű   kerek tortaformában megsütöm .Külön, egyesével .A kakaót, és a pudingot , a liszthez adom .Rácson kihűtöm .
  2. A darált mákot, a pudingos tejben megfőzöm . A margarint, a két krémhez egyszerre kevertem habosra a porcukorral .Felét a kihűlt mákhoz keverem .
  3. Az epret, csumázom, megmosom , leturmixolom . A zselatint vízzel felpuhítom , amikor megduzzad, meglangyosítom ,az eperhez adom , amit hűtőbe teszek . A pudingot a tejben megfőzöm , és ha kihűlt, a margarinnal összekeverem .Végül az epret, kanalanként hozzákeverem , minden kanálnyit, alaposan elkeverve .
  4. Alul a fehér piskóta van, erre jön a mákos krém . Utána kakaós pikóta, erre eper krém. Tetejére felvert tejszín .