családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Csokis gesztenyés

Hozzávalók :

Piskóta:

  • 4 db tojás
  • 8 ek víz
  • 25 dkg porcukor
  • 22,5 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • késhegynyi szódabikarbóna

Krém :

  • 2 cs gesztenyemassza
  •  25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs vanilliaás puding
  • 2 ek rumaroma
  • 1 l tej
  • 5 dkg csokiforgács

Elkészítés :

  1. A hozzávalókból piskótát  készítünk nagy gáztepsiben. Amikor kihűlt, egy peremet tettem köré, hogy szép szögletes legyen 
  2. A pudingot a tejben megfőzzük, kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, a kiolvasztott gesztenyemasszát, és a pudingot belekeverjük , hozzáadjuk a rumaromát .
  3. A krémmel a piskótát megkenjük, acsokiforgáccsal díszítjük. Pár órát hűtjük .