családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Mimóza szelet

  
 

  Hozzávalók :

  • 15 dkg  zsír
  • 50 dkg liszt
  • 2 db tojássárga
  • kb 4 ek tejföl
  • csipet só
  • 10 g! cukor
  • 1 mokkásk szb

  Töltelék :

  •   1,5 csomag vaniliás puding
  • 4 dl tej
  • 7 dkg cukor
  • 25  dkg margarin
  • 1 db citrom héja,leve
  • 1 üveg lekvár

  Elkészítés :

  1.   A zsírt a liszttel elmorzsolom , majd a  tészta többi hozzávalójával összegyúrom. Könnyen gyúrható, nem ragacsos tésztát kell kapni .
  2. 4 egyenlő részre osztom, és ,egyesével kinyújtom, egy 26X34 cm-es margarinnal kikent tepsibe teszek egy lapot .Rákenem az egész üvegnyi lekvárt, ráteszem a másik lapot, villával megszúrkálom, és 180 fokra előmelegített sütőben, 15 percig sütöm  .
  3. A másik két lapot, egyesével, ugyanannak a tepsi hátulján sütöm meg, a lapok alá papírt téve. A hőfok, 180 fok, az idő, 8 perc  
  4. A pudingot a tejben megfőzöm, kihűtöm. A margarint a cukorral kihabosítom, és a kihűlt pudinghoz keverem, amivel még tovább habosítom. A végén a citrom reszelt héját, és a levét is hozzáadom .
  5. Leteszek egy lapot, rákenem a krém felét. Erre jön a lekvárral megsütött lap. Újra krém , és a tetejére a negyedik lap. Tetejét le lehet szórni porcukorral.