családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Diós vaniliás szelet

  Hozzávalók tészta

 
  •  5 db tojás
  • 10 ek víz
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 15kg dió (darált)
  • kávés kanál szb

A krémhez

  • 4 dl tej
  • 2 csomag vaniliás puding
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

A mázhoz

  • 3 dl tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 1 cs habfixáló
  • 2 ek csokidara

  Elkészítés :

  1.  A tojásokat szétválasztom , a sárgáját a cukorral habosítom, apránként a vizet beledolgozom .A száraz hozzávalókat összekeverem . A fehérjét csipet sóval habbá verem , és a liszttel felváltva a sárga masszához keverem .Papíros 26x34 cm-es tepsiben, előmelegített sütőben, kb 30-40 percig sütöm .
  2.  A pudingot kevés tejjel simára keverem, a maradék tejet felforralom, és ebbe keverem bele lassú tűznél a pudingot , besűrítem . A margarint a porcukorral habosra keverem ,és a kihűlt pudinggal összekeverem .
  3. A krémet a tésztára kenem .
  4. A tejszínt a porcukorral félig felverem , majd a habfixálót hozzáadva , kemény habbá verem , és a krém tetejére kenem . Megszórom csokidarával .