családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Trüffel szelet

Hozzávalók:

- 7 db tojás

- 14 dkg liszt

- 14 dkg cukor

- 2 dkg csokoládé

- 1 cs. sütőpor

Krém:

- 8 dl tejszín

- 2 cs. vaníliás cukor

- 7 dkg cukor

- 20 dkg csokoládé

Tetejére:

- 10 dkg tortadara

Elkészítés:

  1. Előző nap a krémet elkészítjük! A tejszínt a cukrokkal felforraljuk hozzáadjuk a csokoládét jól elkeverjük, amikor újra forr levesszük a tűzről. Kihűtjük és hűtőbe tesszük dermedni egy éjszakára.

  2. A tojások sárgáját a 2/3 rész cukorral habosra keverjük a fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A lisztet, sütőport és az apróra vágott csokoládét összekeverjük, a sárga masszába forgatjuk a fehérje habot és a lisztes keveréket. 20×35cm-es tepsibe simítjuk és 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk.

  3. Az előzőleg elkészített krémet jó habosra kikeverjük.

  4. A piskótát ketté vágjuk és rásimítjuk a 3/4 krémet, ráhelyezzük a másik lapot és a maradék krémmel lekenjük. Megszórjuk a tetejét tortadarával.

  5. Hűtőbe tesszük dermedni 2 órát. Szeletekre vágva tálaljuk.