Trüffel szelet
Hozzávalók:
- 7 db tojás
- 14 dkg liszt
- 14 dkg cukor
- 2 dkg csokoládé
- 1 cs. sütőpor
Krém:
- 8 dl tejszín
- 2 cs. vaníliás cukor
- 7 dkg cukor
- 20 dkg csokoládé
Tetejére:
- 10 dkg tortadara
Elkészítés:
-
Előző nap a krémet elkészítjük! A tejszínt a cukrokkal felforraljuk hozzáadjuk a csokoládét jól elkeverjük, amikor újra forr levesszük a tűzről. Kihűtjük és hűtőbe tesszük dermedni egy éjszakára.
-
A tojások sárgáját a 2/3 rész cukorral habosra keverjük a fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A lisztet, sütőport és az apróra vágott csokoládét összekeverjük, a sárga masszába forgatjuk a fehérje habot és a lisztes keveréket. 20×35cm-es tepsibe simítjuk és 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk.
-
Az előzőleg elkészített krémet jó habosra kikeverjük.
-
A piskótát ketté vágjuk és rásimítjuk a 3/4 krémet, ráhelyezzük a másik lapot és a maradék krémmel lekenjük. Megszórjuk a tetejét tortadarával.
-
Hűtőbe tesszük dermedni 2 órát. Szeletekre vágva tálaljuk.