családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Borsóleves

Hozzávalók :

  • 30 dkg borsó
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • só, 1 evőkanál cukor

Rántáshoz :

  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • pirospapika
  • 1/2 dl víz

Galuska:

  • 1 tojás
  • annyi liszt, amennyi a tojáshoz kell

Elkészítés :

  1. A borsót ,az összevágott sárga, és fehérrépával, az enyhén cukros , sós vízben megfőzöm .
  2. Amikor a zöldségek  puhák, beleszaggatom az egy tojásból készült galuskát 
  3. Az olajon a lisztet megpirítom, rászórom a petrezselyemzöldet, meghintem pirospaprikával, felengedem vízzel . Visszateszem a tűzre, besűrítem, és a levesbe belekeverem, még öt percig forralom .