családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Joghurtos máktorta

  
  

  Hozzávalók tészta:

  •  10 dkg puha margarin
  • 30 g porcukor +90 g porcukor
  • 1 tasak van cuki
  • csipet fahéj
  •  pici só
  • 4 db közepes tojás
  • 4 db fehérje
  • 100 g darált mák
  • 70 g liszt

 Krém :

  • 1 ek zselatin
  • 400 ml görög joghurt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 ek porcukor
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 250 ml tejszín

  Tetejére

  •  egy tasak gyors zselatin
  • meggybefőtt leve

  Elkészítés :

  1.   A margarint a 90 g porcukorral, fahéjjal, van cukival habosra keverem . A tojásokkal egyenként hozzáadva, tovább keverem .A 4 fehérjét a 30 g porcukorral habbá verem . A mákot lisztet összekeverem , és felváltva a habbal , a margarinos masszához keverem . 26 cm-es kapcsos tortaformában tűpróbáig sütöm . Rácson kihűtöm .
  2. Az evőkanál zselatint 3 ek vízben megduzzasztom, felmelegítem .A joghurtot, citromhéjat , porcukrot összekeverem, és a felvert tejszínt hozzáadom . A kihűlt zselatint hozzákeverem , és kb 10 percre beteszem a fagyasztóba .
  3. A krémet rákenem a tortára , megszórom a meggyyel .A zselatint a meggylével a tasakon leírt módon elkészítem , és a tortára kenem .