családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Duna hullám

Hozzávalók:

  • 1 ü. meggybefőtt
  • 25 dkg margarin
  • 5 db tojás ( L -es)
  • 10 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 cs sütőpror
  • 2 ek kakaó

 

   Krém:

  • 25 dkg margarin
  • 7 dkg porcukor
  • 2 cs vaniliás pudingpor
  • 7,5 dl tej

  Tetejére : 

  •   2, 5  víz
  • 3 ek kakaó
  • 3 ek cukor

 

  Elkészítés:

  1. A meggyet lecsepegtetjük. A margarint a cukorral kikeverjük a tojásokat egyenként beledolgozzuk ,mindig meg kell várni , amíg a tojás elkeveredik a masszával , majd hozzáadjuk a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet. Óvatosan belekeverjük a meggyet. Margarinnal kikent 25×40cm-es tepsibe simítjuk és 180°C-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd a hőfokot 150 fokra levéve, további 15 percog sütöm.

  2. A krémhez a tej 3/4 részét felforraljuk, a pudingot kikeverjük egy kevés tejjel és a felforrt tejet beleöntjük, besűrítjük.

  3. A margarint a porcukorral habosra keverjük , a kihűlt pudingot apránként adagolva, összekeverjük és a kihűlt tészta tetejére kenjük.

  4. A vízben a cukrot, és a kakaót sűrűre felfőzöm, kevergetve kihűtöm,   és a puding tetejére kenem. Pár órára hűtőbe hűtöm .