családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Duna hullám

Hozzávalók:

- 2 ü. meggybefőtt

- 25 dkg margarin

- 6 tojás

- 20 dkg cukor

- 30 dkg liszt

- 1 cs. sütőpor

- 4 ek. kakópor

Krém:

- 25 dkg margarin

- 2 cs. vaníliás pudingpor

- 7,5 dl tej

- 10 dkg porcukor

- 20 dkg tortabevonó

Elkészítés:

  1. A meggyet lecsepegtetjük. A margarint a cukorral kikeverjük a tojásokat egyenként beledolgozzuk majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Óvatosan belekeverjük a meggyet. Margarinnal kikent 25×40cm-es tepsibe simítjuk és 180°C-ra előmelegített sütőben 35 percig sütjük.

  2. A krémhez a tej 3/4 részét felforraljuk, a pudingot kikeverjük egy kevés tejjel és a felforrt tejet beleöntjük, besűrítjük.

  3. A margarint a porcukorral habosra keverjük , a kihűlt pudinggal összekeverjük és a kihűlt tészta tetejére kenjük.

  4. A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk és a puding tetejére kenjük.