családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Csirkemell gyümölcspongyolában

Csirkemell gyümölcspongyolában

Hozzávalók :

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 1 kévéskanál fahéj
  • 1 kk örölt bors
  • 1 kávéskanál só
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl tejföl
  • 2 db alma
  • 2 db körte
  • 1/2 őszibarack befőtt
  • 2 db narancs

Elkészítés :

  1. A csirkemellet vékonyra szeleteljük, a fűszereket összekeverjük. Megszórjuk vele a csirkemellet. Teflon serpenyőben fehérre sütöm .
  2. Átteszem, egy olajjal vékonyan kikent tepsibe. 
  3. A serpenyőbe beszórom a cukrot, karamellizálom, ráöntöm a bort, majd a tejföllel összeforralom. Közben megpucolom a gyümölcsöket, vékony csíkokra vágom és a húsra rakom. Erre ráöntöm a szószt. A tepsit alufóliával letakarom. Kb. 30 perc alatt megsütöm.
  4. Főtt burgonyával, vagy rizzsel tálalom .