családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Gyömbéres-fahéjas keksz

Hozzávalók:

- 60 dkg liszt

- 25 dkg margarin

- 25 dkg porcukor

- 2 dl tej

- 1 cs. sütőpor

- 1 cs. vaníliás cukor

- 1 teáskanál gyömbér

- 1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

  1. A margarint elmorzsoljuk a liszttel , hozzáadjuk a porcukrot , sütőport , tejet , vaníliás cukrot , fahéjat és a gyömbért. Egynemű tésztává gyúrjuk , hűtőben letakarva 30 percet pihentetjük.

  2. Lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk és különböző formákkal kiszúrjuk. ( hold,szív,csillag,harang stb. )

  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 180°C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt rózsaszínűre sütjük.

  4. Dobozban tárolva sokáig elálló sütemény.