családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Habos epres sütés nélkül

Hozzávalók :

  • 2  X 20 dkg  babapiskóta
  • 500 g natúr joghurt
  • 13 dkg porcukor
  • 5dl tejszín
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 púpos evőkanál zselatin
  • 2-3 evőkanál víz
  • 4 evőkanál rumaroma
  • 500 g eper
  • 2-3 dl tej

Elkészítés :

  1. A tejszínt kemény habbá verjük a 1/3-ad porcukorral
  2. A zselatint a vízbe beáztatjuk, kissé felmelegítjük , a joghurtba belekeverjük a maradék cukrot, citromhéjat, a folyós zselatint,a felvert tejszínt, és az eper felét turmixolva .
  3. A babapiskóták felét egyeséval a rumos tejbe bemártjuk, egy 20X28-as tepsibe szorosan egymás mellé letesszük .Ráöntjük a tejszínes krémet, tetejét is kirakjuk bemártogatott piskótával. Pár órát hűtőben dermesztjük. Tetejét eperszemekkel díszítjük .