családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Szezámmagos csirke édes mártásban

Szezámmagos csirke édes mártásban

Hozzávalók :

  • 4 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 tojás
  • 2 db csirkemell filé
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 dl víz
  • 1,5 mokkáskanál sütőpor

Mártogatós :

  • 1 evőkanál méz
  • 1 ek porcukor
  • 8 evőkanál kecsap
  • csipet csípős valami
  • 5-10 dkg szezámmag

Elkészítés :

  1. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, a lisztes hozzávalókat sűrű péppé kavarjuk .
  2. A húst a pépbe forgatjuk , és bő forró olajban aranybarnára sütjük , arra vigyázzunk , hogy ne tegyünk sok húst az olajba , mert megduzzadnak.
  3. Még forrón az összekevert mázba forgatjuk, és szezámmagba mártjuk .A szezámmagot  serpenyőben megpiríthatjuk .
  4. Főtt rizzsel tálaljuk .