családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Diós áfonyatorta

 
   

Hozzávalók :

tészta

  • 3 db tojás +6 ek víz
  • 13 dkg liszt
  • 2 dkg kakaó
  • 10 dkg cukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • késhegynyi szb

Krém :

  • 250 g maskarpone
  • 2,5 dl tejszín
  • 2X10 dkg cukor
  • 250 g áfonya
  • 10 dkg darált dió
  • 1 cs főzős van.puding
  • 3 dl tej
  • 1 ek zselatin +3 ek víz

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból 26 cm-es tortaformában piskótát készítünk,rácson kihűtjük . A karimáját visszatesszük köré .
  2. A tejben megfőzzük a pudingot .A darált diót a cukor felével összekeverjük,  a kihűlt pudinghoz keverjük , és a tortalapra kenjük .
  3. A zselatint a vízben megduzzasztjuk , pár pillanatig a mikróban meglangyosítjuk , és óvatosan a felvert habhoz adjuk .A tejszínt a másik 10 dkg cukorral felverjük , óvatosan belekeverjük a mascarpónét , és a diókrémre kenjük.
  4. Megszórjuk áfonyával , és hűtőben dermesztjük.