családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Csokoládé torta:

  

Hozzávalók tészta:

  • 3 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 18 dkg liszt
  • 1 ek kakaópor
  • késhegynyi szb
  • 2-3 ek víz

Krém :

  • 3 dl tejszín
  • 7 dkg csokoládé
  • fél tasak étcsokis főzős pudingpor
  • 2 dl tej
  • 7 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin

Tetejére :

  • 5 dkg margarin
  • 5 dkg cukor
  • 2 ek kakaó
  • 1,5 dl víz

Elkészítés :

  1. Előző nap a tejszínt felforraljuk , tűzről levéve a csokoládé darabokat belekeverjük . Egy-két percig forraljuk , majd levesszük , kevergetve a csokoládét felolvasztjuk benne . Miután kihűlt ,hűtőbe tesszük a másnapi felhasználásig .
  2. A piskótát a szokásos módon elkészítjük . a lisztbe az ek kakaót belekeverjük .18 cm-es papíros tortaformában sütjük . Ha kihűlt háromba vágjuk .
  3. A pudingot  megfőzzük , kihűtjük . A margarint a porcukorral kihabosítjuk , és a kihűlt pudinghoz hozzákeverjük .A tejszínt habbá verjük , és óvatosan a pudinghoz keverjük .
  4. A csokimázhoz a vizet kislábasban feltesszük , a többi hozzávalót beletesszük , és jól besűrítjük .
  5. A lapokat a krémmel megkenjük , a legfelsőt is , és a tetejét a csokimázzal bevonjuk .