családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Ribizlis joghurtos szelet

Hozzávalók :

- 4 evőkanál víz

- 8 evőkanál víz

- 20 dkg porcukor

- 18 dkg liszt

- 3 evőkanál kakaópor

- lapos mkanál szódabikarbóna

Joghurtos krém :

- 450 g natúr joghurt

- 15 dkg porcukor

- 1 evőkanál citromlé

- 1 evőkanál zselatin

- 3 evőkanál víz

Ribizlis krém :

- 50 dkg mirelit  ribizli

- 10 dkg cukor

- 1 cs. vaníliás cukor

- 1/2 cs. piros zselatin

1 dl víz

Tetejére:

-1 cs. piros zselatin

- 3 dl víz

Elkészítés :

  1. A tészta  hozzávalóiból piskótát készítünk, annyi a különbség a rendes piskótához képest, hogy a vizet a tojással felváltva apránként adagoljuk, és minden kanál vízzel jól kikeverjük . Amikor levegős, akkor mehet bele a liszt, kakaó, felvert tojásfehérje .25×32cm-es papíros tepsiben kihűtjük, a papírt lehúzzuk .

  2. A joghurtos krémhez a zselatint a vízben feloldjuk, meglangyosítjuk, a többi hozzávalót összekeverjük, és a langyos zselatint belecsorgatjuk .A kihűlt tésztára kenjük.

  3. Gyömölcs réteg : A zselatint ugyanúgy előkészítjük, mint az előbb.A kiolvasztott gyömölcsöt a cukrokkal összeturmixoljuk , a zselatint belekeverjük, és az előző krémre kenjük .Jó alaposan behűtjük. Nem baj , ha összefolynak .

  4. A tetejére a gyors zselatint a tasakon levő leírás szerint elkészítjük, és a sütemény tetejére kenjük .Újra hűtjük 1-2 órát.