Ribizlis joghurtos szelet
Hozzávalók :
- 4 evőkanál víz
- 8 evőkanál víz
- 20 dkg porcukor
- 18 dkg liszt
- 3 evőkanál kakaópor
- lapos mkanál szódabikarbóna
Joghurtos krém :
- 450 g natúr joghurt
- 15 dkg porcukor
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál zselatin
- 3 evőkanál víz
Ribizlis krém :
- 50 dkg mirelit ribizli
- 10 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1/2 cs. piros zselatin
1 dl víz
Tetejére:
-1 cs. piros zselatin
- 3 dl víz
Elkészítés :
-
A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk, annyi a különbség a rendes piskótához képest, hogy a vizet a tojással felváltva apránként adagoljuk, és minden kanál vízzel jól kikeverjük . Amikor levegős, akkor mehet bele a liszt, kakaó, felvert tojásfehérje .25×32cm-es papíros tepsiben kihűtjük, a papírt lehúzzuk .
-
A joghurtos krémhez a zselatint a vízben feloldjuk, meglangyosítjuk, a többi hozzávalót összekeverjük, és a langyos zselatint belecsorgatjuk .A kihűlt tésztára kenjük.
-
Gyömölcs réteg : A zselatint ugyanúgy előkészítjük, mint az előbb.A kiolvasztott gyömölcsöt a cukrokkal összeturmixoljuk , a zselatint belekeverjük, és az előző krémre kenjük .Jó alaposan behűtjük. Nem baj , ha összefolynak .
-
A tetejére a gyors zselatint a tasakon levő leírás szerint elkészítjük, és a sütemény tetejére kenjük .Újra hűtjük 1-2 órát.