családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Jókai szelet

  
  

  Hozzávalók :

  •   45 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • ha kel 1-2 ek tejföl
  • baracklekvár

  Tetejére :

  •  2 db tojássárga
  • 6 dkg cukor
  • 1 cs vaniliás cukor
  • 10 dkg mandula
  • 5 dkg aszalt áfonya, vagy mazsola
  • 5 dkg aszalt gyümölcs (szilva)

   Elkészítés :

  1.   A tészta hozzávalóit, gyors mozdulatokkal összegyúrom, és 8 perc alatt, 180 fokon, 2 db 26X34 cm-es lapot sütök belőle, amit a lekvárral összeragasztok , és visszateszem a tepsibe .
  2. A tojássárgákat a cukrokkal habosra keverem, és a tészta tetejére kenem .Megszórom a manddulával, és az aszalt gyümölcsökkel, és még visszateszem a 140 fokos sütőbe, 10 percre .Kihűlés után lehet szeletelni . Sokáig ell .