Jókai szelet
Hozzávalók :
- 45 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- ha kel 1-2 ek tejföl
- baracklekvár
Tetejére :
- 2 db tojássárga
- 6 dkg cukor
- 1 cs vaniliás cukor
- 10 dkg mandula
- 5 dkg aszalt áfonya, vagy mazsola
- 5 dkg aszalt gyümölcs (szilva)
Elkészítés :
- A tészta hozzávalóit, gyors mozdulatokkal összegyúrom, és 8 perc alatt, 180 fokon, 2 db 26X34 cm-es lapot sütök belőle, amit a lekvárral összeragasztok , és visszateszem a tepsibe .
- A tojássárgákat a cukrokkal habosra keverem, és a tészta tetejére kenem .Megszórom a manddulával, és az aszalt gyümölcsökkel, és még visszateszem a 140 fokos sütőbe, 10 percre .Kihűlés után lehet szeletelni . Sokáig ell .