családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

gombás rakott burgonya

 

  Hozzávalók :

  • 1,5 kg burgonya
  • 0,5 kg gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 3,5 dl tejföl
  • só, bors, pirospaprika
  • zsiradék
  • 3 dkg margarin
  • 3 ek liszt
  • 3-4 dl tej

  Elkészítés :

  1.  A burgonyát megpucolva, karikára vágva, sós vízben megfőzöm ( nem kell teljesen, mert még sűlni fog ), leszűröm . Gombát feldarabolva a hagymán kb 5-10 percig párolom, sóval, borssal .
  2. Egy kb 34x22 cm-es tepsit zsiradékkal kikenek. Ráöntöm a burgonya felét .Megkenem a tejföl felével. Erre gomba jön, majd újra burgonya ,ezt is megkenem tejföllel. A burgonya sorokat enyhén sózom.
  3. Tetejére a margarint felmelegítem, rászórom a lisztet , halvány rózsaszínre pírítom, és felöntöm tejjel , pici sót teszek bele , és besűrítem . Rásimítom a burgonya tetejére . és előmelegített sütőben kb 40 percig sütöm .