gombás rakott burgonya
Hozzávalók :
- 1,5 kg burgonya
- 0,5 kg gomba
- 1 db vöröshagyma
- 3,5 dl tejföl
- só, bors, pirospaprika
- zsiradék
- 3 dkg margarin
- 3 ek liszt
- 3-4 dl tej
Elkészítés :
- A burgonyát megpucolva, karikára vágva, sós vízben megfőzöm ( nem kell teljesen, mert még sűlni fog ), leszűröm . Gombát feldarabolva a hagymán kb 5-10 percig párolom, sóval, borssal .
- Egy kb 34x22 cm-es tepsit zsiradékkal kikenek. Ráöntöm a burgonya felét .Megkenem a tejföl felével. Erre gomba jön, majd újra burgonya ,ezt is megkenem tejföllel. A burgonya sorokat enyhén sózom.
- Tetejére a margarint felmelegítem, rászórom a lisztet , halvány rózsaszínre pírítom, és felöntöm tejjel , pici sót teszek bele , és besűrítem . Rásimítom a burgonya tetejére . és előmelegített sütőben kb 40 percig sütöm .