Krémsajtos sült penne
Hozzávalók:
- 500 g penne tészta
- 2 dl főzőtejszín
- 200 g ömlesztett sajt
- 100 g mozzarella golyó
- 300 g császár szalonna
- 150 g gépsonka
- 4 gerezd fokhagyma
- 150 ml víz
- só
- bazsalikom
- olaj
Elkészítés:
- A tésztát sós olajos vízben fél puhára főzöm.
- A sonkát és a szalonnát apró kockára vágom és egy magas falu serpenyőben pirosra pirítom.
- A megtisztított fokhagymát fokhagymanyomón áttöröm és hozzáadom.
- Tejszínt valamint az ömlesztett sajtot hozzákeverem és a vízzel felhigítom.
- Bazsalikommal ízesítem.
- Egy 34×22cm-es tepsibe kevés olajat eloszlatok és a leszűrt tésztát beleszedem majd beleöntöm a sajtos szalonnás keveréket.
- A mozzarella golyót a tetejére vágva elosztva megszórom.
- Előmelegített sütőben közepes lángon 180°C-on kb. 40 perc alatt arany barnára sütöm.