családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Sziciliai citromtorta

  
 
  

  Hozzávalók tészta:

  •  4 db tojás
  • 3 db citrom
  • 12 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 22 dkg darált mandula
  • 9 dkg liszt

 Tetejére :

  •  2 db citrom héja, leve
  • 4 dl tejföl
  • 6 dkg cukor

  Elkészítés :

  1.   A citromot megmosom, lereszele, a levét külön kifacsarom . A tojásokat szétválasztom . A sárgáját a cukorral  kihabosítom . Apránként belekeverem a puha vajat . Kb 4-5 adagban, minden adagot jól kikeverve, mert összehúzza .Amikor az összes vajat felvette a tészta (egynemű lett), kanalanként beledolgozom a citromlevet, és a héját . Ez is összehúzza, így inkább tovább tartson . Amikor felvette a citromlevet, akkor mehet egy kis adag újra !
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verem, és felváltva a mandulás liszttel, a sárgakrémhez adom . Egyneművé keverem .
  3. Kapcsos 24 cm-es tortaformában, 180 fokra előmelegített sütőben, 10 percig sütöm, majd leveszem a hőfokot 150 fokra, és kb 40 percig sütöm .
  4. A citrom héját, és levét a tejföllel összekeverem, és azzal tálalom a tortát .