családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Guruszelet

Hozzávalók  piskótához :

- 5 tojás

- 5 evőkanál porcukor

- 4 púpos evőkanál liszt

- 1 evőkanál kakaópor

- 1 kávéskanál sütőpor

Túrókrém :

- 50 dkg túró

- 5 dl habtejszín

- 10 dkg porcukor

- 1 citrom leve, héja

Karamell :

- 15 dkg cukor

- 2 dl főzőtejszín

Csokimázhoz :

-15 dkg étcsokibevonó

- 2 dl főzőtejszín

- 10 dkg mogyoró

Elkészítés :

  1. A piskótát a szokásos módon elkészítjük, egy papírral bélelt 25X40 cm-es tepsiben megsütjük. Rácson kihűtjük.

  2. A túrót szitán áttőrjük, hozzáadjuk a porcukrot  a citrom héját, levét . A tejszínt  felverjük és a túróhoz keverjük .

  3. A cukrot karamellizáljuk, felöntjük 2 dl tejszínnel kavargatva besűrítjük .

  4. A piskótára rákenjük a túrókrém felét .Rácsorgatjuk a karamellt, rásimítjuk a túrókrém másik felét .

  5. A mogyorót durvára vágjuk, vagy daráljuk, és olaj nélkül egy serpenyőben megpirítjuk .A csokoládét, gőz fölött felolvasztjuk, a tejszínt hozzáadjuk, kicsit kihűtjük, és a túró tetejére kenjük. Megszórjuk a mogyoróval és hűtjük .