Guruszelet
Hozzávalók piskótához :
- 5 tojás
- 5 evőkanál porcukor
- 4 púpos evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 kávéskanál sütőpor
Túrókrém :
- 50 dkg túró
- 5 dl habtejszín
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom leve, héja
Karamell :
- 15 dkg cukor
- 2 dl főzőtejszín
Csokimázhoz :
-15 dkg étcsokibevonó
- 2 dl főzőtejszín
- 10 dkg mogyoró
Elkészítés :
-
A piskótát a szokásos módon elkészítjük, egy papírral bélelt 25X40 cm-es tepsiben megsütjük. Rácson kihűtjük.
-
A túrót szitán áttőrjük, hozzáadjuk a porcukrot a citrom héját, levét . A tejszínt felverjük és a túróhoz keverjük .
-
A cukrot karamellizáljuk, felöntjük 2 dl tejszínnel kavargatva besűrítjük .
-
A piskótára rákenjük a túrókrém felét .Rácsorgatjuk a karamellt, rásimítjuk a túrókrém másik felét .
-
A mogyorót durvára vágjuk, vagy daráljuk, és olaj nélkül egy serpenyőben megpirítjuk .A csokoládét, gőz fölött felolvasztjuk, a tejszínt hozzáadjuk, kicsit kihűtjük, és a túró tetejére kenjük. Megszórjuk a mogyoróval és hűtjük .