családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

    Habos krémes narancszselatinnal

Habos krémes narancszselatinnal  

Hozzávalók:

  •  8 dkg margarin
  •  8 dkg cukor
  • 1 ek. rum
  •  5 szétválasztott tojás
  • 1 ek. konyak
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 10 dkg reszelt csokoládé
  •  20 dkg darált mandula
  •  1 tk. sütőpor

Krém:

  • 15 dkg tejföl
  •  1 cs. piros italpor
  •  5 világos lapzselatin
  •  60 dkg tejszín
  •  2 cs. habfixáló

Máz:

  •  2 cs. tortazselé
  •  fél l narancslé

Elkészítés:

  1. Margarint a cukorral tojások sárgájával vaníliás cukorral habosra keverjük. Belekeverjük a csokoládét, mandulát, konyakot, rumot és a sütőport végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tésztát 26 cm átmérőjű papírral bélelt tortaformába simítjuk, előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük. A formából kivéve rácson kihűtjük.
  2. A krémhez a tejfölt elkeverjük az italporral. A zselatint a tasakon leírtak szerint elkészítjük és belekeverjük a tejfölbe. Amint a krém dermedni kezd beleforgatjuk a habfixálóval kemény habbá vert tejszínt.
  3. A tésztát visszatesszük a tortakarikába és rásimítjuk a masszát. A csomagoláson lévő utasítás szerint a narancslével elkészítjük a tortazselét. Hagyjuk kihülni és a torta tetejére kenjük. Hűtőben hagyjuk dermedni.