családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Lucskos káposzta

  
 

  Hozzávalók :

  •   kb 1,5 kg fehér fejes káposzta
  • kb 70 dkg sertés hús
  • 1 közepes v hagyma
  • só, őrölt bors, pirospaprika
  • 1-2 ek zsír
  • kevés kapor ( én kihagytam )
  • kevés füstölt szalonna
  • 3-4 ek tejföl
  • 2 kanál liszt
  1.   A zsíron kiolvasztom a szalonnát, megpirítom az apróra vágott hagymát.Ráteszem a kisebb kockára vágott húst . Kissé kifehérítem . Megsózom,fűszerezem, felöntöm annyi vízzel, ami éppen ellepi . Félpuhára főzö, .
  2. A káposztát vékony csíkokra vágom, a félig főtt húshoz adom, és félig öntöm vízzel . Ha kell utána sózom . 
  3. Amikor puha, a tejfölben elkeverem a lisztet, és a káposztához keverem. 5 percig forralom.