családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Ünnepi málnatorta

Ünnepi málnatorta

Hozzávalók:

  •  7 db tojás
  •  14 dkg cukor
  •  16 dkg liszt
  •  1 cs. sütőpor
  • 1 ek. olaj

Krém:

  • 30 dkg málna
  •  8 dl tejszín
  •  4 cs. habfíxáló
  • 15 dkg  cukor

Elkészítés:

  1. A tojásokat szétválasztjuk, sárgáját 2/3 cukorral és az olajjal habosra keverjük a fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. 
  2. A lisztben elkeverjük a sütőport. A kemény habbá vert fehérjét a sárga masszához adjuk és óvatosan elkeverjük majd a lisztet is hozzákeverjük. 26 cm-es sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük és kb. 25-30 percig sütjük. Rácsra tesszük kihűlni.
  3.  A mélyhűtött málnát lecsepegtetjük pár szemet félre teszünk a tetejére díszíteni, a többit összeturmixoljuk. A tejszínt a cukorral és a habfixálóval jól felverjük és a 1/4 részét félre tesszük. A többihez hozzákeverjük a málna turmixot.
  4.  A piskótát 3 részre vágjuk és megtöltjük a krémmel, oldalát és a tetejét a félre tett tejszínnel bevonjuk a tetejére habrózsákat nyomunk és a málna szemekkel díszítjük. Hűtőben dermesztjük.